The Future

När man är nöjd men kan inte undgå att se den där möjligheten som du innerst inne har hoppats på och som nu finns inom räckhåll.

Jag har tidigare nämnt i stories om min drömarbetsplats eller en tjänst som jag skulle vilja prova på, utan att vara arbetssökanden såg jag annonsen, kontaktade chefen i annonsen och berättade som det var, dvs. att jag är fortfarande student och driver Den Kreativa Juristen men är nyfiken på den utannonserade tjänsten och undrar om jag med min profil bör söka den. Det tyckte hen, så sagt och gjort skickade jag in min ansökan och blev kallad på en första intervju. Detta var troligtvis min värsta intervju/möte någonsin eftersom jag peakade björkpollensäsongen den dagen, tårarna rann, linsen krånglade i ena ögat och jag hade en extrem nästäppa..så ni kan föreställa er. Men vi hade roligt åt det och hur det än gick skulle de komma ihåg mig, så det var ju iallafall något. Ett par dagar senare får jag ett samtal från den närmaste chefen som undrar om jag kan tänka mig träffa vice kanslichefen, visst kunde jag det. Det mötet gick bra och det kändes bra, men samtidigt trodde jag inte att jag skulle bli erbjuden tjänsten, tänkte att det finns andra sökanden med liknande & längre erfarenhet som eftersöktes i tjänsten. Det gick några dagar och i fredags förmiddag fick jag samtalet...jag var inställd på att hen skulle säga att de var nöjda, hade pratat med mina referenspersoner men trots det trodde inte att jag var helt rätt person ”den här gången”. Men det visade sig att hen ringde mig för att erbjuda tjänsten och jag blev lite snopen och visste inte riktigt vad jag skulle säga än att jag kände mig smickrad och tacksam för möjligheten men att jag också behövde helgen på mig för att landa i det och fundera ut kring allt det praktiska. Då det enbart är ett vikariat så var jag noggrann med redan från början om att jag ville fortsätta driva Den Kreativa Juristen och ha möjligheten och friheten att underhålla våra sociala medier...så sagt och gjort..jag kommer tillträda den nya tjänsten i början av juni och samtidigt fortsätta engagera mig i Influencerbranschen och juridiken därtill, det kommer även bli mer inlägg kring arbetsrättsliga och arbetsmarknadsfrågor då det blir en naturlig del av min vardag och i den tjänsten jag tillträder.

Så...vad vill jag ha sagt med detta inlägg förutom att jag ska börja jobba på ett förbund? Nämligen att man aldrig ska sluta drömma och att man ska våga ta de chanser och möjligheter som finns runt hörnet. Livet är för kort för att man inte ska våga prova på något nytt. Vad är det värsta som kan hända? Att man inser att det inte alls var så som man hade föreställt sig, eller att man misslyckas fatalt? Vad gör det? Du går framåt och är erfarenheter och kontakter rikare.

Det speciella med förra veckan var att jag även blev erbjuden en styrelsepost som jag mer än gärna hade tackat ja till eftersom den går hand i hand med Den Kreativa Juristens nisch. Jag var tyvärr tvungen att vara ärlig mot mig själv och tacka nej till den möjligheten, förhoppningsvis kan de tänka sig att ha mig i åtanke vid nästa års föreningsstämma eller någon gång i framtiden. Jag vill inte ta på mig ett ansvar där jag inte kan prestera till fullo, och eftersom jag har många idéer, visioner och tankar kring just den rollen så skulle jag bli mest besviken på mig själv då jag inte skulle ha tid nog att driva igenom allt det.

Jag vill passa på att tacka alla er som har stått bakom oss, våra visioner och vår verksamhet, alla våra samarbetspartners och klienter som under det här året har gett oss förtroende att driva deras frågor, tvister & förhandlingar. Vi kommer att finnas kvar här även under det närmaste året och kommer i mån om tid ta oss an konsultuppdrag, vi kommer fortsätta att driva de viktigaste frågorna gällande avtal, upphovsrätt, varumärkesrätt och Influencerbranschen. Ni får dock räkna med fler uppdateringar från kontorsmiljö, mer inlägg gällande arbetsrätt och i synnerhet kring utredningen gällande turordningsreglerna och strejkrätten.

Jag hoppas att ni kommer fortsätta följa oss, stödja oss och vilja samarbeta med oss nu som i framtiden.

Allt gott!

Bästa,

Essie Majkowitz

CEO/ Founder/ Partner of Den Kreativa Juristen/ Virtual Work Sweden AB

Tel.nr 08 - 519 728 12/ 073 - 508 97 14

https://www.linkedin.com/in/essie/

contact@virtualworksweden.com

www.denkreativajuristen.com

instagram.com/denkreativajuristen

Disclaimer: Den Kreativa Juristen & Virtual Work Sweden AB kan inte hållas ansvariga vid användning av ovanstående information. Behöver du hjälp med att vidta åtgärder gällande liknande situationer rekommenderar vi att ni antingen tar kontakt med oss eller annan juridisk byrå.

Juridisk Rådgivning, Samarbetspartners, Virtual Work Sweden AB, Influencerbranschen, Framtiden juristbyrå, Opinionsbildning, Den Kreativa JuristenJosefine Hagstrom#ipl, #avtaksparter, #arbetsrätt, #flexibilitet, #drivaeget, #företag, #denkreativajuristen, #startaföretag, #kreativitet, #copyright, #upphovsrätt, #blogginlägg, #konsultavtal, #plattform, #anställningsavtal, #inflytande, #partners, #marknadsföring, #kvinnligaentreprenörer, #bolag, #egenföretagare, #byrå, #branschorganisation, #samverkan, #målgrupp, #influencer, #socialmediamarketing, #varumärkesskydd, #anställning, #kreativayrken, #överenskommelse, #startups, #virtualworkswedenab, #svenskainfluencers, #affärsjuridik, #influencerjuristerna, #marknadsföringslagen, #godarbetsmiljö, #verksamt, #jurist, #entreprenör, #representanter, #uppdragsavtal, #utredning, #posts, #framtidensjuristbyråer, #lagomanställningsskydd, #socialamedier, #intresseorganisationer, #framtidensjurister, #jämställdhet, #ramavtal, #influencerbranschen, #varumärkesrätt, #rättigheter, #upphovsrättslagen, #juridiskhjälp, #kompetens, #mediebolag, #svensklagstiftning, #immaterialrätt, #varumärkeslagen, #rättspatos, #intresseföreningar, #tillgångar, #juridiskrådgivning, #influencermarketing, #samarbete, #juristbranschen, #förhandla, #juridiskatips, #followers, #tvister, #konsult, #samarbetspartners, #inlägg, #rådgivning, #kommersiellaavtal, #konsultarbete, #newlaw, #influencerjuridik, #inkomst, #följare, #creativecontent, #reklam, #influencerlaw, #digitalagenerationen, #lagomföretagshemligheter, #branschförening, #kvinnligaföretagare, #marknadsrätt, #sponsorskap, #kundavtal, #skäligavillkor, #startaeget, #näringsliv, #varumärke, #villkor, #innovation, #juridik, #lagstiftning, #arbetsmarknadsparter