Juristskrået lär sig aldrig..eller?

Detta är ett öppet brev till Dagens Juridik med anledning av lanseringen av DJ-podden:

”Hur kan ni på en ansedd juridisk dagstidning som @dagensjuridik gång på gång snedvrida juristbranschen när ni har möjlighet att utifrån er position skapa förändring och nå ut till en bredare läsar-& lyssnarskara utanför juristbranschens bepansrade väggar. Istället blir det samma sak om och om igen, fina ord, tomt prat och verkningslösa handlingar. 

Visst kommer ni bjuda in kvinnliga gäster annat är uteslutande, men när ni väljer att tillsätta en programtrio beståendes av tre vita, medelåldersmän (förvisso väldigt kompetenta och duktiga) tja..då har jag svårt att se fram emot innehållet och analyserna i ert programinnehåll. 

I min värld räcker inte det att hoppa på näst bästa tåg för att hålla sig a jour digitaliseringen av #newmedia genom att starta en #podd det räcker heller inte för att skaka om och försöka modernisera juristbranschen. Det hade varit coolt för några år sedan (läs 2014/15) men i april 2019 är det inget nytt, snarare en självklarhet för samtliga någorlunda up to date mediehus. Nä det bär inte! Ni måste ha ett HUR inberäknat i denna process - ni måste lägga upp en strategi som är tillräckligt tilltalande dels för samtliga inom juristbranschen, dels om ni ska kunna fånga upp ett intresse hos läsare & lyssnare utanför juridikens värld. Jag hjälper er gärna med att bena ut era HUR och att lägga upp en strategi ur ett modernt perspektiv där samtliga kärnvärden är inberäknade i ekvationen för att nå ut till en bredare massa och samtidigt vara tillräckligt intresseväckande och banbrytande för juristbranschen.

Jag tar gärna en kopp kaffe för att diskutera detta vidare och jag ser fram emot ert svar.”

Bästa,

Essie Majkowitz

CEO/ Founder/ Partner of Den Kreativa Juristen/ Virtual Work Sweden AB

Tel.nr 08 - 519 728 12/ 073 - 508 97 14

https://www.linkedin.com/in/essie/

contact@virtualworksweden.com

www.denkreativajuristen.com

instagram.com/denkreativajuristen

Disclaimer: Den Kreativa Juristen & Virtual Work Sweden AB kan inte hållas ansvariga vid användning av ovanstående information. Behöver du hjälp med att vidta åtgärder gällande liknande situationer rekommenderar vi att ni antingen tar kontakt med oss eller annan juridisk byrå.